De volgende fase

Tijd voor de volgende fase?

Stilstand is achteruitgang. De meeste ondernemers zijn in hun hoofd al lang bezig met de volgende fase van hun bedrijf. Toch leidt dat in de praktijk niet automatisch tot actie. Wat houd je tegen?


Van idee tot bedrijf

Je hebt een idee voor een nieuw product, of een nieuwe dienst. En je hebt er alles voor over om te bewijzen dat het een goed idee is. Hoe zorg je dat je product of dienst leidt tot een succesvol bedrijf? Ik help je hierbij. Om te beginnen kijk ik heel kritisch naar je idee. Ik houd je businessplan tegen het licht en (her)schrijf waar nodig zelf de nodige paragrafen. Ook kun je van mij ondersteuning verwachten bij allerlei praktische zaken bij de start van je bedrijf. Weet je nog niet zo goed hoe je je merk moet positioneren? Ook hierbij kan ik je helpen.  En dan uiteindelijk is de website online en komt het visitekaartje van de drukker: je bedrijf kan van wal!

Van de eerste- naar de ‘eredivisie’

Je bedrijf draait goed. Maar als ondernemer weet je dat niets blijft zoals het is. Daarom is je oog gevallen op interessante nieuwe mogelijkheden aan de horizon. Je ziet exportkansen, nieuwe bedrijfsformules, overnamekandidaten. Om dergelijke kansen te verzilveren moet je eigenlijk groeien.

Investeren in nieuwe markten, producten of verkoopkanalen. In alle opzichten één niveau hoger functioneren. Kan je organisatie dat aan? Hoe weet je of de investeringen zich op tijd terugbetalen? Vervreemd je je niet van bestaande klanten. Ik help je om financieringsbehoeftes en risico’s in kaart te brengen. En met economische haalbaarheidsstudies en marktonderzoeken. Samen ontwikkelen we scenario’s om je duurzaam naar een hoger niveau te brengen.


Van vliegende start tot consolidatie

Gefeliciteerd! Je bedrijf staat er. En de eerste geïnteresseerden hebben zich al gemeld. Je demonstreert, verkoopt, produceert en offreert. Je werkt enorm hard om alle projecten tot een goed einde te brengen. Maar successen gaan soms gepaard met liquiditeitsproblemen. In alle hectiek is het niet altijd makkelijk om te zien of je op koers ligt.

Samen met jou ga ik aan de slag om alles zakelijk op de rit te krijgen: administratie, subsidies, arbeidscontracten, offertes, prijsstellingen, budgetteringen, (online) marketingplan et cetera. Dat doe ik door je letterlijk zaken uit handen te nemen, zodat jij je kunt concentreren op dat waar je kracht ligt. Maar ook door je te coachen, zodat je deze zaken zo snel mogelijk zelf kunt doen.

Van tegenwind tot nieuw perspectief

De ware ondernemer herken je bij een beetje tegenwind, wordt wel gezegd. En inderdaad: tegenwind hoort erbij. Ze kan allerlei vormen aannemen: onverwacht zware concurrentie, een order die wegvalt, personeelsperikelen, een klant die niet betaalt. Maar ook een financiële of economische crisis kan ervoor zorgen dat je jouw bedrijf anders moet of wilt inrichten.

Natuurlijk kun je best tegen een stootje. Maar wat als je met twee of drie tegenslagen tegelijk te maken krijgt? Wanneer is ingrijpen in de organisatie echt nodig? En welke opties heb je dan precies? Afslanken? Of een nieuw business model? Bijtijds problemen signaleren en hulp inroepen is een belangrijke kwaliteit. Ik help je om de zaken weer helder een rij te zetten.

Is de tegenwind structureel of incidenteel? Zijn pijnlijke maatregelen nodig? Overzicht is essentieel om rust te krijgen en om een verantwoorde nieuwe koers uit te zetten. Is die eenmaal bepaald, dan sta je er niet alleen voor. Ik help je op weg. Tot het moment dat je de wind weer in de zeilen voelt.