Maureen van Veelen

Maureen van Veelen:

“Ik kom uit een ondernemersfamilie. Ik ben ooit bedrijfseconomie gaan studeren met het idee om later ‘iets met management consultancy’ te doen. Inmiddels heb ik bij vele tientallen bedrijven in de keuken mogen kijken en de ups & downs van het ondernemerschap van heel dichtbij beleefd. Nu weet ik: de permanente dynamiek van de onderneming is inderdaad datgene waarin ik echt tot mijn recht kom.

Ondanks de afstudeerrichting Marktkunde & Marktonderzoek heb ik eerst nuttige ervaring in de accountancy opgedaan. Vervolgens heb ik bij het Ministerie van Justitie geleerd hoe je in grote organisaties mensen aanstuurt, projecten van de grond krijgt en afdelingen meekrijgt in veranderingen. Tot 2012 werkte ik als investment manager bij de RUG Houdstermaatschappij, waar ik de kans kreeg wetenschappers te ondersteunen bij het opzetten en verder ontwikkelen van een bedrijf. Meestal ging het dan om de exploitatie van wetenschappelijke expertise of van een vinding die binnen de universiteit is ontstaan.

Tussen de bedrijven door ben ik betrokken geweest bij de overname, herstructurering en verkoop van een eigen onderneming. Ook daarbij werden kwaliteiten aangesproken die ik met Next Phase graag aan jouw onderneming ten goede wil laten komen.”