Over ons

Next Phase in het kort

Next Phase begeleidt kansrijke ondernemingen bij de overgang naar een volgende fase in hun bestaan. Van idee tot businessplan. Van businessplan tot bedrijfsstart. Van vliegende start tot consolidatie. Van tegenwind tot nieuw perspectief. Van A naar B.

Next Phase combineert haar expertise op het gebied van entrepreneurship, management consultancy, marketing, accountancy en financieel management opgedaan in verschillende organisaties en bij verschillende opdrachten. Next Phase werkt voor ondernemingen in verschillende gebieden, waaronder Beauty & Cosmetics, Life Sciences & Health en Luxury Brands. Zij werkt nauw samen met de Rijksuniversiteit Groningen. De opdrachten variëren van: invullen van de positie van CEO, managing director, business coach/ consultant, en investment manager. Daarnaast voeren wij voor diverse opdrachtgevers opdrachten uit, zoals: (economische en markt) haalbaarheidsonderzoeken, innovatie-adviestrajecten, het in de markt zetten en positioneren van een (nieuw of bestaand) merk, begeleiding bij bedrijfsovernames en herstructureringen en opdrachten op het gebied van corporate recovery. Starters kunnen bovendien terugvallen op onze hands-on ervaring met tal van andere aspecten van het ondernemerschap: juridische zaken, M&O, HRM en marketing.

Next Phase is opgericht in 2012 door Maureen van Veelen. Waar nodig maken we gebruik van specialisten uit ons netwerk. We zijn gevestigd in Groningen en de meeste opdrachten komen uit de drie noordelijke provincies. Vanwege onze cliënten en opdrachten werken wij wereldwijd.

Werkwijze

Next Phase biedt dienstverlening op maat. De aard en omvang van de werkzaamheden en de frequentie van de contacten kunnen sterk verschillen. Daarom begint het altijd met een gedetailleerde projectbeschrijving en een heldere begroting. Uw wensen zijn daarbij leidend. Als we denken dat uw wensen niet realistisch zijn, zullen we niet aarzelen om dat te zeggen. De kernwoorden zijn: eerlijk, pragmatisch, betrokken.

Werkzaamheden van Next Phase hebben in principe een tijdelijk karakter. Zodra u (duurzaam) de gewenste fase hebt bereikt, zit onze taak erop. Natuurlijk zorgen we ervoor dat u zelfstandig verder kunt. Als daar een vorm van interim management, consultancy of coaching voor nodig is, dan kan dat natuurlijk.

Next Phase wordt meestal ingeschakeld door de ondernemer zelf. Soms worden we voorgedragen door een derde partij. Daarbij kan gedacht worden aan een investeringsmaatschappij, informal investor, aandeelhouders, Raad van Commissarissen, accountant of bankrelatie.


Maureen van Veelen:

“Ik kom uit een ondernemersfamilie. Ik ben ooit bedrijfseconomie gaan studeren met het idee om later ‘iets met management consultancy’ te doen. Inmiddels heb ik bij vele tientallen bedrijven in de keuken mogen kijken en de ups & downs van het ondernemerschap van heel dichtbij beleefd. Nu weet ik: de permanente dynamiek van de onderneming is inderdaad datgene waarin ik echt tot mijn recht kom.

Ondanks de afstudeerrichting Marktkunde & Marktonderzoek heb ik eerst nuttige ervaring in de accountancy opgedaan. Vervolgens heb ik bij het Ministerie van Justitie geleerd hoe je in grote organisaties mensen aanstuurt, projecten van de grond krijgt en afdelingen meekrijgt in veranderingen. Tot 2012 werkte ik als investment manager bij de RUG Houdstermaatschappij, waar ik de kans kreeg wetenschappers te ondersteunen bij het opzetten en verder ontwikkelen van een bedrijf. Meestal ging het dan om de exploitatie van wetenschappelijke expertise of van een vinding die binnen de universiteit is ontstaan.

Tussen de bedrijven door ben ik betrokken geweest bij de overname en herstructurering van een eigen onderneming. Ook daarbij werden kwaliteiten aangesproken die we met Next Phase Management en Advies B.V. graag aan uw onderneming ten goede willen laten komen.”